Francúzske karamelové kocky
| Cesto :6 ks | |
| 5 PL | |
| 1 ks | |
| 1 PL | |
| 50 ml | |
| 6 PL | |
| Plnka : | |
| 1000 ml | |
| 3 ks | |
| 3 PL | |
| 1 ks | |
| 2 PL | |
| 7 ks | |
| Šľahačkový krém : | |
| 300 ml | |
| 2 ks | |
| 3-4 PL | |
| Ďalej potrebujeme : | |
Postup :
1
Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Primiešame žĺtky, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 20 až 25 minút.
2
Plnka: Z vody, kryštálového a vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu zľahka vmiešame sneh z bielkov. Na cesto navrstvíme polovicu plnky. Do druhej polovice vmiešame kakao a navrstvíme na svetlú vrstvu. Takto pripravený zákusok dáme schladiť.
3
Šľahačkový krém : V hrnci necháme skaramelizovať kryštálový cukor. Keď je cukor rozpustený a má už hnedú farbu, zalejeme ho mliekom a miešame. Pripravené karamelové mlieko necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí ho zmiešame s práškovou šľahačkou a vyšľaháme. Karamelovú šľahačku navrstvíme na kakaovú pudingovú vrstvu a posypeme nastrúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky, vychladíme a až potom krájame na kocky

Komentáre
Zverejnenie komentára