Roládová torta

Potrebujeme :    5 vajec
                          100 g kryštálového cukru
                          1 lyžica vlažnej vody
                          2 lyžice oleja
                          100 g polohrubej múky
                          1/2 balíčka prášku do pečiva
                           jahodový džem 
           Krém :    5,5 dl mlieka
                          1 krémový prášok Zlatý klas 
                          150 g kryštálového cukru
                          3 lyžice želatíny
                          150 g kryštálového cukru
                          1 balíček vanilkového cukru
                          ovocie ( jahody, maliny, broskyne, banány a pod...)
                          ovocie na ozdobu ( jahody, maliny, ...)
   Postup :        
                       1. Žĺtky, cukor, vodu, a olej vymiešame do peny, pridáme múku, 
                           prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech
                           vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 230 stupňov
                           pečieme asi 5 - 7 minút. Vyklopíme, papier stiahneme, cesto 
                           natrieme džemom a zvinieme do rolády. 
                       2. Roládu pokrájame na tenké kolieska a poukladáme na dno a boky
                           formy. Zo 4 dl mlieka, krémového prášku a kryštálového cukru 
                           uvaríme krém. Želatínu dáme do zvyšného mlieka napučať, 
                           mierne zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému
                           a spolu vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú s vanilkovým cukrom
                           a dohladka vymiešame. 
                        3. Do plnky vmiešame nadrobno pokrájané ovocie, naplníme ňou 
                            pripravenú tortu a na vrh uložíme kolieska rolády. Tortu 
                            dáme stuhnúť na 12 hodín do chladničky. 
                            Pred podávaním ľubovoľne ozdobíme 
Prajem dobrú chuť
                            
             

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Francúzske karamelové kocky

Šľahačková torta s jahodami