Roládová torta
Potrebujeme : 5 vajec
100 g kryštálového cukru
1 lyžica vlažnej vody
2 lyžice oleja
100 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
jahodový džem
Krém : 5,5 dl mlieka
1 krémový prášok Zlatý klas
150 g kryštálového cukru
3 lyžice želatíny
150 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
ovocie ( jahody, maliny, broskyne, banány a pod...)
ovocie na ozdobu ( jahody, maliny, ...)
Postup :
1. Žĺtky, cukor, vodu, a olej vymiešame do peny, pridáme múku,
prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech
vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 230 stupňov
pečieme asi 5 - 7 minút. Vyklopíme, papier stiahneme, cesto
natrieme džemom a zvinieme do rolády.
2. Roládu pokrájame na tenké kolieska a poukladáme na dno a boky
formy. Zo 4 dl mlieka, krémového prášku a kryštálového cukru
uvaríme krém. Želatínu dáme do zvyšného mlieka napučať,
mierne zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému
a spolu vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú s vanilkovým cukrom
a dohladka vymiešame.
3. Do plnky vmiešame nadrobno pokrájané ovocie, naplníme ňou
pripravenú tortu a na vrh uložíme kolieska rolády. Tortu
dáme stuhnúť na 12 hodín do chladničky.
Pred podávaním ľubovoľne ozdobíme
Prajem dobrú chuť
100 g kryštálového cukru
1 lyžica vlažnej vody
2 lyžice oleja
100 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
jahodový džem
Krém : 5,5 dl mlieka
1 krémový prášok Zlatý klas
150 g kryštálového cukru
3 lyžice želatíny
150 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
ovocie ( jahody, maliny, broskyne, banány a pod...)
ovocie na ozdobu ( jahody, maliny, ...)
Postup :
1. Žĺtky, cukor, vodu, a olej vymiešame do peny, pridáme múku,
prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech
vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 230 stupňov
pečieme asi 5 - 7 minút. Vyklopíme, papier stiahneme, cesto
natrieme džemom a zvinieme do rolády.
2. Roládu pokrájame na tenké kolieska a poukladáme na dno a boky
formy. Zo 4 dl mlieka, krémového prášku a kryštálového cukru
uvaríme krém. Želatínu dáme do zvyšného mlieka napučať,
mierne zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému
a spolu vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú s vanilkovým cukrom
a dohladka vymiešame.
3. Do plnky vmiešame nadrobno pokrájané ovocie, naplníme ňou
pripravenú tortu a na vrh uložíme kolieska rolády. Tortu
dáme stuhnúť na 12 hodín do chladničky.
Pred podávaním ľubovoľne ozdobíme
Prajem dobrú chuť
Komentáre
Zverejnenie komentára