Herlekýn
- Získať odkaz
- X
- Ďalšie aplikácie
Suroviny
3 x čokoládové cesto: | |
4 ks | |
4 PL | |
3 PL | |
1 ČL | |
2 PL | |
Parížska šľahačka: | |
750 ml | |
300 g | |
Parížsky krém biely: | |
200 g | |
250 g | |
4 PL | |
2 bal. | |
Čoko poleva na vrch: | |
200 g | |
1 PL | |
1 PL | |
1 PL |
Postup prípravy
- 1Pripravila som si cesto čokoládové 3x..do pravého harlekýna sa pridáva kakao, ja som zvolila pre mozaiku strúhanú horkú čokoládu...v miske som vymiešala 4 celé vajcia s kryštálovým cukrom do peny...zmiešala som múku s práškom do pečiva a preosievala v malých dávkach do cesta..
- 2a pridala som strúhanú čokoládu..cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokial sa jeden korpus piekol , stihla som si vymiešať cesto na druhý korpus a potom aj na tretí..
- 3upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..
- 4parížsku šľahačku som si pripravila deň vopred...šľahačku som vyliala do rajnice, polámala som do nej čokoládu a nechala prejsť pomaly varom..nechala som ju vychladiť a dala som ju stuhnúť do chladničky..ráno som ju vyšľahala a rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť..tú potrebujem na zdobenie..
- 5biely čokoládový krém som si tiež pripravila deň vopred..bielu čokoládu som nechala roztopiť nad parou, nechala som ju trošku vychladiť a pridávala som do nej po lyžici mascarpone a zašľahávala...dala som stuhnúť do chladničky..
- 6na spodný korpus som natrela horúci džem..nechávam ho zohriať na horúco preto, lebo potom mi pri krájaní zákusku nesteká po bokoch...
- 7na džem som natrela prvú polovicu parížskej šľahačky..
- 8položila som druhý korpus a potrela som ho znova horúcim džemom..a natrela som celú dávku bieleho krému...
- 9na biely krém som uložila dlhé piškóty...namáčala som ich v zbytku jahodového džemu, ku ktorému som pridala deci vody a nechala zovrieť...
- 10na piškóty som uložila druhú polovicu parížskej šľahačky...
- 11a položila som posledný tretí korpus...koláč som dala na noc do chladničky a zaťažila som ho knihou a 3 kg. cukru.. ráno som ho vybrala a poliala čokoládovou polevou..robila som schválne také hrudky na vrchu, aby mi držalo zdobenie a nie len to, aby vyzerala tak honosne čokoládovo...
- 12a poliala čokoládou...na hrubo čokoládou...nech je skutočne herlekýn až po uši v čokoláde namočený...)
- 13horúcim nožom pokrájala na rezy...no skutočné čokoládovanie.-)
- Získať odkaz
- X
- Ďalšie aplikácie
Komentáre
Zverejnenie komentára