Herlekýn

Suroviny

3 x čokoládové cesto:
4 ks
4 PL
3 PL
1 ČL
2 PL
Parížska šľahačka:
750 ml
300 g
Parížsky krém biely:
200 g
250 g
4 PL
2 bal.
Čoko poleva na vrch:
200 g
1 PL
1 PL
1 PL

Postup prípravy

  1. 1
    Pripravila som si cesto čokoládové 3x..do pravého harlekýna sa pridáva kakao, ja som zvolila pre mozaiku strúhanú horkú čokoládu...v miske som vymiešala 4 celé vajcia s kryštálovým cukrom do peny...zmiešala som múku s práškom do pečiva a preosievala v malých dávkach do cesta..
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2
    a pridala som strúhanú čokoládu..cesto som vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. pokial sa jeden korpus piekol , stihla som si vymiešať cesto na druhý korpus a potom aj na tretí..
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3
    upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4
    parížsku šľahačku som si pripravila deň vopred...šľahačku som vyliala do rajnice, polámala som do nej čokoládu a nechala prejsť pomaly varom..nechala som ju vychladiť a dala som ju stuhnúť do chladničky..ráno som ju vyšľahala a rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť..tú potrebujem na zdobenie..
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5
    biely čokoládový krém som si tiež pripravila deň vopred..bielu čokoládu som nechala roztopiť nad parou, nechala som ju trošku vychladiť a pridávala som do nej po lyžici mascarpone a zašľahávala...dala som stuhnúť do chladničky..
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6
    na spodný korpus som natrela horúci džem..nechávam ho zohriať na horúco preto, lebo potom mi pri krájaní zákusku nesteká po bokoch...
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7
    na džem som natrela prvú polovicu parížskej šľahačky..
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8
    položila som druhý korpus a potrela som ho znova horúcim džemom..a natrela som celú dávku bieleho krému...
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9
    na biely krém som uložila dlhé piškóty...namáčala som ich v zbytku jahodového džemu, ku ktorému som pridala deci vody a nechala zovrieť...
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10
    na piškóty som uložila druhú polovicu parížskej šľahačky...
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11
    a položila som posledný tretí korpus...koláč som dala na noc do chladničky a zaťažila som ho knihou a 3 kg. cukru.. ráno som ho vybrala a poliala čokoládovou polevou..robila som schválne také hrudky na vrchu, aby mi držalo zdobenie a nie len to, aby vyzerala tak honosne čokoládovo...
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12
    a poliala čokoládou...na hrubo čokoládou...nech je skutočne herlekýn až po uši v čokoláde namočený...)
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13
    horúcim nožom pokrájala na rezy...no skutočné čokoládovanie.-)
    Harlekýn (fotorecept) - obrázok 13

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Roládová torta

Francúzske karamelové kocky

Šľahačková torta s jahodami