Šľahačková torta s jahodami

Budete potrebovať :   6 vajec 
                       180 g  práškového cukru    
                                   80 g polohrubej múky
                                   80 g hladkej múky 
                                   1 lyžička kypriaceho prášku
                                      štipka soli
                                   plnka :
                                   200 g jahôd 
                                   80 g práškového cukru
                                   2,5 dl smotany na šľahanie
                                   1 stužovač šľahačky
                                   2 vanilkové cukry
Postup :                        

                            1.  Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a striedavo s práškovým cukrom 
                                 všľaháme po jednom žĺtky. Obe múky preosejeme, zmiešame 
                                 s kypriacim práškom a soľou a postupne vmiešame do vaječnej 
                                 zmesi. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej
                                 formy a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 - 35 min. 
                                 Upečený korpus prekrojíme na dve časti a necháme vychladnúť.
                           2.   Jahody umyjeme, pár odložíme na ozdobenie, vidličkou rozpučíme 
                                 osladíme cukrom a premiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme 
                                 s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha. 
                           3.   Polovicu šľahačky vmiešame do jahôd, natrieme ňou jednu časť 
                                  korpusu a vrch aj boky natrieme zvyšnou šľahačkou. Na 1 hodinu
                                  dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme jahodami.

                                 Prajem dobrú chuť


tento obrázok je stiahnutý

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Roládová torta

Francúzske karamelové kocky