Kávová roláda

Budete potrebovať:    6 vajec
                                   160 g práškového cukru
                                   2 lyžice silného vývaru z kávy
                                   160 g polohrubej múky
                                             štipka soli
                                   1/4 kypriaceho prášku
                                   1 lyžička
                                   80 g orechov , postrúhaná čokoláda
                      Plnka :  3 dl mlieka
                                   1  lyžička instantnej kávy
                                   3  lyžice hladkej múky
                                   200 g masla
                                   180 g práškového cukru

Postup :  1.   Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny.
                     Postupne pridáme studenú kávu, múku zmiešanú
                     so soľou, kypriacim práškom, kávou a nakoniec 
                     vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme
                     na plech vyložený mastným papierom na pečenie.
                     Pečieme 10 min na 180 stupňov. Plát preložíme 
                     na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť.
               2.   Plnka : Z mlieka, kávy a hladkej múky uvaríme 
                     kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom 
                     do peny a postupne zapracujeme do vychladnutej 
                     kaše.
               3.   Roládu rozvinieme, papier stiahneme, z jednej 
                     strany natrieme dvomi tretinami plnky a zvinieme
                     Vrch natrieme zvyšnou plnkou, posypeme čokoládou 
                     a nahrubo posekanými, opraženými orechami.
                     Na chladnom mieste necháme stuhnúť.




obrázok je stiahnutý



                                  

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Roládová torta

Francúzske karamelové kocky

Šľahačková torta s jahodami