Jemná torta s mramorovým krémom


Suroviny

200 g
200 g
6 g
10 PL
10 PL
2 PL
2 PL (na ľanové "vajíčko")
Plnka:
1 balenie
5 PL
300 ml
2 PL
2 PL
150 g
Poleva:
2 PL
2 PL
200 g

Postup prípravy

  1. 1
    Predhrejte si rúru na 180 °C. Vo veľkej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie. Postupne pridávajte všetky tekuté suroviny. Ľanové "vajíčka" urobíte zmiešaním 2 PL mletého ľanu s 6 PL vody. Dajte si záležať, aby ste zmes poriadne premiešali. Do formy vystlatej papierom na pečenie nalejte zmes. Pečte 35 - 40 min. Kontrolujte si ale špáradlom, či je korpus upečený. Nechajte vychladnúť vo forme.
  2. 2
    V 100 ml rozmiešajte kokosový puding. V zvyšnom mlieku rozmiešajte cukor a dajte na sporák. Keď začne vrieť, vylejte do neho puding rozmiešaný v mlieku. Za stáleho miešania uvarte puding. Nechajte kompletne vychladnúť.
  3. 3
    Krém pripravíte nasledovne: Rozmiešajte alsan(rastlinné maslo) v mixéri a postupne pridávajte po lyžiciach vychladnutý puding. Vznikne vám jemný krém, ktorý rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej pridajte kakao a do druhej zasa sušený nápoj.
  4. 4
    Vychladený korpus rozrežte na dve časti. Začnite pomocou lyžice natierať oba krémy striedavo na korpus. *Krému sa vám bude zdať málo, no je ho akurát a bohato vystačí. Torta vôbec nebude suchá.* Čím hustejšie budete striedať krémy, tým bude výsledný efekt výraznejší. Prikryte druhým korpusom a dajte tuhnúť do chladu.
  5. 5
    Roztopte si čokoládu s kokosovým olejom a mliekom. Vzniknutú polevu natrite na tortu. Na zdobenie som použila banány, ktoré skvele dopĺňajú chuť torty.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jemna torta s mramorovým kremom

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Roládová torta

Francúzske karamelové kocky

Šľahačková torta s jahodami